Aanbiedingen

mooie zware krop IJsbergsla

per stuk € 0.69

JUbileum Pruimen, stevig en zoet. Ook geschikt voor eigengemaakte pruimen gelei of jam. 

500 gram € 0.99

Nieuwe oogst Uien uit Holland

kilo € 0.59

Triomph de Vienne, de eerste oogst Hollandse handperen, deze komen van de ouderwetse hoogstambomen. Ook de eerste Hollandse nieuwe oogst appels zijn er weer, Delcorf en Discovery.

kilo € 0.99

Mango, lekker voor door de smoothie

per stuk  € 0.75

Trostomaten, natuurlijk van van den Belt, onze vaste teler. Trofee dus duurzaam geteeld.

500 gram  € 0.69

Spannend weer

      

De Europese hardfruit oogst staat op het punt van beginnen en dan merk je bij de producenten de spanning. Hoe valt de oogst, grof of fijn, wat doet het weer in de laatste cruciale weken, onweer, hagel, water, zon, koude en warme nachten beïnvloeden de resultaten tot op het laatste moment. Dat geeft spanning, die best wel te begrijpen is. Voor ons is het over het algemeen niet zo spannend, want pas na de oogst wordt de prijs bepaald door vraag en aanbod.

Wat we nu in het begin al wel zien is dat maten per ras nu al anders uitvallen dan vorig jaar. Toen waren grove Triomphe de Vienne peren moeilijk te vinden en dit jaar zijn er genoeg. Dat dit teken niet leidend is zie je aan het aanbod van de Delcorfappelen, die zijn dit jaar fijner vallend dan in 2018.

 

Juist bij dit ras is dat niet zo heel erg, want de maat wordt gemeten in de dwarsdoorsnede. Als je het over een hoog model appel hebt dan heb je gewoon een mooie appel, die heel wat meer te eten heeft dan wanneer je het over een plat model appel hebt.

De eerste oogsten zijn natuurlijk bij ons te koop,dus wilt u 2 of drie soorten appels in een kilo om te proberen, dan is dat geen enkel probleem.

Heerlijke verse noten van Koppejan

en Hoeksche Chips

Schulp sappen puur natuur